Monissa firmoissa vielä pelataan paperikuittien kanssa mutta yhä useammat alkavat kiinnostua helpommista ja tehokkaammista tavoista. Tiedätkö jo esimerkiksi minkälaisia talouden ”pikku apulaisia” on tarjolla älypuhelimeesi?

Suomalaiset älypuhelinsovellukset eKuitti ja Pilvimappi ovat esimerkkejä uusista palveluista, jotka helpottavat yrittäjän elämää, nopeuttavat taloushallintoa ja mahdollistavat taloudenpidon ajasta ja paikasta riippumatta. Talous taskussa, aina.

accadomobiili2.png

eKuitilla voi skannata, tiliöidä ja toimittaa yrityksen kuitit kirjanpitoon tai esimerkiksi luottokorttilaskun liitteeksi. Kuitit pysyvät näin visusti tallessa. Pilvimapilla voi puolestaan leimata kuitit omalla nimellään, muuttaa pdf-muotoon ja lähettää kirjanpitoon kansionjako-ohjelmalla. Pilvimappia muuten esittelimme myös viimeisimmässä videossammekin.

Usein uusien digitaalisten työkalujen käyttöönotto yrityksessä liittyy taloushallinnon osittaiseen tai laajamittaisempaankin ulkoistamiseen, tilitoimistokumppanille. Tutkimustenkin mukaan monet yrityset lähtevät ulkoistamaan taloushallintoaan ennekaikkea kuluja karsiakseen. Olennaisin hyöty pk-yrityksille on kuitenkin se, että niukkoja voimavaroja vapautuu siihen kaikista tärkeimpään: omaan liiketoimintaan ja sen kehittämiseen. Nämä mobiilipalvelut ovat yksi tekijä tässä kokonaisuudessa. Talouden digitalisoiminen mahdollistaa lisäksi kokonaan uudenlaisen, reaaliaikaisen kuvan saamisen yrityksen tilanteesta muutoinkin. Maailma on muuttunut niin, että esimerkiksi tietojen tuloksesta, maksuvalmiudesta, reskontrasta ja perinnän tilanteesta on oltava aina ajan tasalla.

Kokeilepa paperitonta, digitaalista, mobiilia taloushallintoa. Tuskin palaat entiseen!